Lammgryta

Lammgrytbitar 1kg
1 gul lök
2 morötter
1 palsternacka
100g blomkål
100g brytbönor
3 vitlöksklyftor
1 knippe färsk rosmarin eller ½ msk torkad
4 lagerblad
10-15 kryddpepparkorn
½ dl vetemjöl
0,75-1 l vatten
salt och peppar

 

Grovhacka löken, skiva morötter och palsternacka. Klasa upp blomkålen i mindre bitar.
Bryn löken och grytbitarna i margarinet rör ner mjölet och späd med vattnet. Tillsätt kryddpeppar, lagerblad och hackade vitlöksklyftor. Låt puttra på svag värme ca 20 min. Peta ner morötter och palsternacka och låt koka i 15 min. Tillsätt sedan blomkål, bönor och färsk rosmarin, låt koka ytterligare 5-10 min. Smaka av med salt och peppar.
Servera med kokt potatis eller ris.

Foto & recept av: Wanja Grandin