Lammfärsgratäng

600g lammfärs
2 gula lökar, hackade
4 pressade vitlöksklyftor
1 aubergine
1 zucchini
3 tomater
2 paprikor
3,5dl mjölk
3dl riven lagrad ost eller fetaost
1½ dl rödvin
2msk tomatpuré
1msk stött torkad rosmarin
2,5dlmatlagningsgrädde
1msk kyckling/kalv/viltfond
maizenamjöl
salt, peppar
rapsolja
1msk torkad rosmarin el. färsk hackad     

Skiva aubergine, zucchini, tomater i ca 8mm skivor även 1 lök, fast den kan vara lite tunnare. Fräs auberginen i oljan antingen i en panna eller i ugnen, låt rinna av på ett papper och salta sedan lätt. Fräs den hackade löken och färsen, tillsätt vitlök, tomatpuré, rosmarin, vin och fond. Låt puttra ihop till en röra. Smaka av med salt och peppar.
Koka upp mjölk och grädde, tillsätt osten och red av med lite maizena så den blir lite tjock. Varva ostsås,köttröra och grönsaker i en form krydda med rosmarin mellan varven.
Grädda i 200grader i ca 35 minuter.
Servera med bröd och sallad

Foto & recept av: Wanja Grandin